Patafta: Kućanska rampa 50 metara lijevo ili desno? Političari se oko toga svađaju umjesto da projekt naprave

Uoči izbora za varaždinsko Gradsko vijeće, koji će se održati 16. travnja, posvađali su se svi sa svima. To nije ništa novo jer se politika u Varaždinu već godinama svodi samo na svađe, nadmetanja i podmetanja.

U isto vrijeme problemi se samo gomilaju. Bale u Brezju stoje već 18 godina, tamo su ih smjestili Ivan Čehok i Radimir Čačić, a zajedno sa svim ostalim političkim opcijama od tada rade na tome da se problem ne riješi.

Uzmimo za primjer i Kućansku rampu, jedan od ključnih projekata. Radovi ne da nisu počeli, nego se političari prepucavaju čiji projekt je bolji.

Gospodarstvenik i nezavisni kandidat Davor Patafta u zadnje dvije godine stalno apelira da prestanu svađe na političkoj sceni i kaže da je političarima bitno samo da nahrane svoj ego. Nije htio sudjelovati ni u prepucavanjima koja su na kraju dovela do ovih izvanrednih izbora.

Konkretno vezano za Kućansku rampu, ali i sve druge ključne projekte, Patafta poručuje da ih je bitno realizirati, a ne se svađati tko je što i kako napravio.

-Jedan projekt Kućanske rampe je napravila Čehokova vlast i taj je projekt dobio dozvole, moglo se sufinancirati iz fondova. No, došla je druga vlast na čelu s Bosiljem i oni su rekli da ovo prije ne valja i da idu 50 metara lijevo raditi drugi projekt. I to je u redu, ako se ishode nove dozvole, osigura sufinanciranje, brzo napravi, s novim tehnološkim rješenjima. Međutim, nije se zakopala još ni jedna lopata. I što sad imamo? Oni se svađaju kao mala djeca, a na kraju nemamo ni jedan projekt. Moj je prijedlog da se čim prije razriješi situacija, ili idemo 50 metara lijevo, ili 50 metara desno, da se to prereže. Da napravimo bio koji, pa neka bude i projekt s eventualnim manama. Na kraju će se dogoditi da će Grad izgubiti izvore financiranja, od 50 ili 70 posto, a građani će onda platiti 100 posto – rekao je Patafta.

Dodaje kako je evidentno da političari jednostavno ne znaju ili ne žele zajedno funkcionirati.

– Oni se svađaju, prijavljuju i ucjenjuju jedni druge. To nam na lokalnoj razini ne treba. Dosta je toga, dosta je blata koje političari bacaju na Varaždin, idemo to blato pretvoriti u zlato. Idemo očistiti Varaždin i od bala i politike koja ih je tamo smjestila i zadržala do danas, politike koja nije u stanju riješiti ni jedan problem – poručio je Patafta.