Patafta o novoj aferi: Ne bih se čudio da Neven Bosilj bude uhićen, dosta je takve politike

Gospodarstvenik i nezavisni kandidat Davor Patafta komentirao je novu aferu u Varaždinu objavljenu u 24 sata pod naslovom ˝Uredi nam stan i dobit ćeš dozvolu za garažu˝. Pritom je Patafta rekao kako se ne bi čudio da gradonačelnik Varaždina danas ili sutra bude uhićen.

– Žalostan sam i razočaran. Gradonačelniku Bosilju to nije trebalo. Ovo je još jedan dokaz da su svi su političari jednaki. Evo kako se međusobno ucjenjuju. Opet smo u situaciji da se Varaždin pojavljuje u nacionalnim medijima i to u nimalo pozitivno kontekstu. Opet nova afera, opet ucjene, opet sumnje u kaznena djela. I sada bi njemu kao gradonačelniku trebali vjerovati? – kaže Patafta.

Naime, tu se spominje jedan Varaždinac i traži građevinsku dozvolu za garažu, a gradonačelnik Bosilj ističe da će je dobiti ako za 20.000 eura uredi gradski stan.

– To je kazneno djelo, a on ostaje gradonačelnik. Ne bih se čudio da nam danas ili sutra uhapse gradonačelnika jer ako mi odemo u banku i uzmemo 1000 eura policija će nas uhititi. Imamo situaciju da je on to napravio, sad je li to svjesno ili nesvjesno, ali to je napravio. I još kaže: „Čovjeka sam preveslao“, to nije šala, to je ozbiljna situacija – ističe Patafta.

Dodaje da se u Varaždinu stalno nižu afere jedna za drugom.

– Ponovno idemo iz afere u aferu. Imamo situacije da se nekad pakira nekome izmišljotina i to završi kaznenom prijavom, pa i uhićenjem. Na kraju se dokaže nešto sasvim suprotno. Moramo prestati to raditi u Gradu Varaždinu. Zlo se ne rješava sa zlom. Ako je to radio Čehok, ne treba to raditi Bosilj. Ako se tako ponaša tko garantira građanina da će riješiti bale. Također, što se izvanrednih izbora tiče Bosilj i Marković su krivi što je do njih došlo. Oni su izračunali da će dobiti više vijećnika na izvanrednim izborima, a kasnije su političke oponente optužili da su srušili većinu u vijeću. Također, Bosilj se hvali fotografijama nekih gradskih stanova, možda i za to laže – ističe Patafta.

– Ako je do Varaždincima do promjena, ajmo ih maknuti. Nudim jasna rješenja jer dolazim iz realnog sektora, šaljem jasne poruke. Ovo što izvodi aktualni gradonačelnik to nije dobro, to je sramota – rekao je Patafta.